Skip to main content

modulo 6

Az új, a modulo 6 épületautomatizáló rendszer a maximális teljesítményt ötvözi az IoT architektúrával.
Bildcomposing_EY-modulo-6_Mann_Helm_Tablet_Skyline

A modulo 6 fő előnyei

Teljesítmény

Az internetes eszközök (Internet of Things – IoT) korában az épületfelügyeleti rendszerek jövője a nagy adatmennyiségek lehető legrövidebb időn belüli feldolgozását, valamint a lehető legkisebb készülékeket követeli meg. A SAUTER automatikai állomásainak legújabb generációja pontosan ezeknek a követelményeknek tesz eleget: a modulo 6 az automatikai állomások adatpontjai, a tárhely és a feldolgozási sebesség területén eddig példátlan teljesítményre képes, és mindez minimális helyigénnyel társul a kapcsolószekrényben. A moduláris felépítés és a modulo 6 építőelemeinek rugalmassága lehetővé teszi az ügyfelek igényeire szabott teljesítményt a teljes költségek optimalizálása mellett egy különálló helyiség szabályozásától kezdve a hálózatba kapcsolt és globálisan elosztott épületklaszterig.

Integráció

A modulo 6 a jövő intelligens épületeinek nyelvét beszéli. A modulo 6 ismeri a fűtési, hűtési, szellőztetési, klíma- és világítási rendszerek kommunikációs protokolljait (BACnet IP, BACnet MS/TP, Modbus, KNX, DALI, MBus stb). Sokéves tapasztalatunkra alapuló programozási eszközeink stabil és biztonságos egységes rendszerbe integrálják a különböző berendezéseket.

Biztonság

Az épületek összekapcsolása az IoT és felhő szolgáltatással jelentős kihívást jelent a rendszerek biztonsága szempontjából. A modulo 6 már születésekor megkapta ezt a védelmet. Az automatizálási állomás integrált hálózati leválasztással rendelkezik az internet és az épülettechnika felé. A titkosításról, a hitelesítésről és a hozzáférés biztonságáról már ma modern technológiák (TLS, IEC802.1X stb.) gondoskodnak, és a közeljövőben az új «BACnet SC» (BACnet Secure Connect) biztonsági szabvány fogja azt garantálni. A modulo 6 biztonsági koncepciója megfelel az új IEC 62443 ipari automatizálási kiberbiztonsági szabványnak, és definiálja a hálózati és rendszerkomponensek számára az elért biztonsági szinteket (Security Level). Ezenkívül javaslatokat teszünk arra vonatkozóan, hogy milyen kiegészítő intézkedésekkel emelhető a biztonsági szint.

Kezelhetőség

A modulo 6 könnyedén kezelhető. Bluetooth kapcsolattal csatlakoztatható okostelefonhoz vagy tablethez. Egy felhasználóbarát alkalmazáson keresztül hozzáférhetünk a különböző mérési és a szabályozási értékekhez, valamint a rendszerparaméterekhez. Az okostelefonnal történő üzemeltetés mellett a modulo 6 nagyfelbontású, színes grafikus kijelzővel ellátott helyi kezelőegységet («LOI») is kínál. Az LOI minden rendelkezésre álló I/O-modullal kompatibilis, az EN ISO 16484-2 alapján az automatizálási állomástól független elsődleges kezelést biztosít, és mind numerikusan, mind grafikusan valós időben megjeleníti a mért értékeket és a kimeneti jeleket.

IoT és Cloud (felhő)

A modulo 6 szakít a különálló műszaki épületrendszerek hagyományos gondolatával. Az «Internet of Things», az IoT új világa feloldja a kommunikáció korlátait. Ezért a modulo 6 csatlakoztatása a Cloud-hoz és az IoT-hez éppen olyan természetes és biztonságos, mint a meglévő fűtő-, szellőztető- és klímaberendezésekhez történő csatlakoztatás. A jövőbeni épületüzemeltető az épületfelügyeleti rendszer szolgáltatásait igény szerint a Cloud-ból hívja le. Ennek során csak azokért az adatokért és funkciókért fizet, amelyeket ténylegesen használ. Az eddig helyben, egy kiszolgálón üzemeltetett épületfelügyeleti szoftverek elavulttá válnak, megszűnnek a helyi adatközpontok és az üzemeltetés költségei. Így új és hatékony épülethasználati stratégiák jönnek létre: az üzemeltetés optimalizálása az épület adatainak elemzésével a Cloud-ban, a költségek csökkentése a Cloud szolgáltatásainak használatával, személyek és dolgok navigálása és lokalizálása, információk a hajtúművek és a szelepek aktuális kihasználtságáról, előretekintő útmutatásokkal a várható élettartamra vonatkozóan.

Befektetésvédelem

A modern technika ellenére az épületek életciklusa néhány évtizedre terjed ki. A modulo 6 használata a már meglévő rendszerek kíméletes modernizálásával védi ügyfeleink befektetéseit. Az összes rendszer költségvetéskímélő szakaszokban, megszakítás nélkül cserélhető ki. És ez nem minden: a SAUTER modulo 5 rendszergeneráció már kifejlesztett vezérlési és szabályozási programjai újraalkalmazhatók; ezek nem csupán a modulo 6 termékein futnak, hanem az új programokkal párhuzamosan és izoláltan is elvégzik a feladataikat. A modulo 6 így egyrészt programozás- és hálózattechnikailag visszafelé kompatibilis, alkalmas a saját és a külső berendezések integrálására, és ezen túlmenően a Cloud és az IoT korában is felkészült a jövőre.

Brosúra (angol)

 

Klicken Sie auf den unteren Button, um den Inhalt von e.issuu.com zu laden.

Inhalt laden


 

modulo 6 app


YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

SAUTER modulo 6 Topology

SAUTER 4.0 Topology

© 2024  Fr. Sauter AG Sauter AG Minden jog fenntartva